Προβληματίζεστε εάν το γεύμα των παιδιών σας είναι πλήρες;

Γράφει η Ιωάννα Κατσαρόλη, Κλινική Διαιτολόγος - Αθλητική Διατροφολόγος, MSc, PhDc

Ανακυκλώνετε τις ίδιες επιλογές για σνακ και νιώθετε ότι έχει ξεμείνει από ιδέες; Προσπαθείτε να εντάξετε φρούτα και λαχανικά, με τρόπους πέραν από τους συμβατικούς; Τώρα σας έχουμε τη λύση...

Συμμεριζόμενοι τις εύλογες ανησυχίες σας και αναγνωρίζοντας την ανάγκη εκπαίδευσης αλλά και πειραματισμού σε πιο εναλλακτικές ιδέες έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από ευφάνταστες, εύκολες μα πάνω όλα νόστιμες και υγιεινές συνταγές για εσάς και τα παιδιά σας. Είναι μερικές μόνο προτάσεις για να κάνετε την αρχή!

Η υγιεινή διατροφή των παιδιών είναι μια από τις πλέον βασικές προτεραιότητες για τους γονείς - και όχι άδικα. Όλοι γνωρίζουμε άλλωστε ότι η καλή διατροφή είναι θεμελιώδης για την καλή υγεία.

Τι σημαίνει καλή διατροφή όμως;

Ποικιλία από όλες τις ομάδες τροφίμων και μέτρο ώστε να λαμβάνουν τα παιδιά τις σωστές μερίδες είναι μία καλή αρχή...

  • Οκτώ (8) συνταγές, αλμυρές και γλυκές για όλες τις ώρες της ημέρας με υλικά από τουλάχιστον τρεις (3) διατροφικές ομάδες ανά συνταγή.
  • Αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση κάθε συνταγής.
  • Πίνακα διατροφικής ανάλυσης των θρεπτικών τους συστατικών (Ενέργεια, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά κ.α.).
  • Μεριδολόγιο ανά ηλικιακή ομάδα (6-9 ετών και 9-12 ετών).

Φορέστε τις μαγειρικές ποδιές σας κι ετοιμαστείτε για μια μοναδική εμπειρία στην κουζίνα παρέα με τα παιδιά σας! Με εσάς βοηθούς ή εάν προτιμάτε σου-σεφ, οι μικροί σας σεφ θα μεγαλουργήσουν. Μαγειρέψτε μαζί, παίξτε, δοκιμάστε, πειραματιστείτε! Κάντε αλλαγές, παραλλαγές και αφήστε τη φαντασία των παιδιών σας να κάνει παιχνίδι.

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ: www.mednutrition.gr