Καθώς διανύουμε τον Οκτώβρη και είμαστε ήδη στα μέσα, να ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον μισό πλανήτη!!! Καλά το κατάλαβες, διότι όλοι μας έχουμε σίγουρα έναν Δημήτρη και μια Δημητρούλα στον περίγυρό μας.

Γι' αυτό και εγώ σου έχω σήμερα μια φανταστική συνταγή για το γλυκό που θα τους φτιάξεις, ώστε να τους ξετρελάνεις και αυτό δεν είναι άλλο από το αμαρτωλό oreo cheesecake.


Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για την βάση:

  • 12 μπισκότα oreo
  • 40gr λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 400ml κρέμα γάλακτος κρύα
  • 200gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50gr ζάχαρη άχνη
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 μπισκότα oreo σε κομμάτια

Για το γαρνίρισμα:

  • 5-6 μπισκότα oreo σε κομμάτια


Όπως θα διαπίστωσες τα oreo δεν θα το τσιγκουνευτούμε γιατί ή κάνουμε την αμαρτία ή όχι. Ο τρόπος είναι απλός και η συνταγή αλάνθαστη. Για τη βάση θα χρειαστεί να στρώσεις ένα αντικολλητικό χαρτί σε μία φόρμα με τσέρκι 20εκ. Αφού θρυμματίσεις σε σκόνη τα μπισκότα oreo σε ένα μούλτι, τα μεταφέρεις σε ένα μπολ ζαχαροπλαστικής. Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και αφού το ανακατέψεις μέχρι να αναμειχθούν, το στρώνεις ισομερώς, πιέζοντάς το ώστε να είναι ομοιόμορφο σε όλη την επιφάνεια και το βάζεις στο ψυγείο.

Για να φtιάξεις τη γέμιση τώρα, θα χρειαστεί να χτυπήσεις με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος ώστε να έχει υφή σαντιγής. Τοποθετείς σε ένα μέτριο μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάς με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα. Ύστερα ρίχνεις τη σαντιγή στο μπολ με το μίγμα και με μια μαριζ ανακατεύεις. Προσθέτεις τα 10 oreo και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Τέλος για το γαρνίρισμα, δεν έμειναν και πολλά. Απλώνεις την κρέμα τυριού στη φόρμα πάνω από την βάση που έχεις φτιάξει ήδη, και αφού την στρώσεις, τοποθετείς με μαεστρία τα κομματάκια oreo, χωρίς να καταλάβει κανείς ότι στην διαδρομή έχεις φάει 5-6. Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει. 

ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ....και να θυμηθείς πως θα γίνει ανάρπαστο!!!


Από εμάς......ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!